– Introductieworkshop

Je kunt de basis van Chi Neng relatief snel aanleren. Een workshop van twee dagdelen, ondersteund door een cd of eventueel een dvd waarop alle oefeningen staan, is voldoende om met Chi Neng Qigong aan de slag te kunnen.

Na afloop van zo’n workshop heb je genoeg kennis in huis om zelf thuis te oefenen en zeker met behulp van een cd of dvd. Ook kun je voor jezelf de uitdaging aangaan van het doen van een gong (een periode van 100 dagen waarin je een oefening elke dag doet met een bepaald – realistisch – doel voor ogen). Door dagelijkse beoefening geef je jezelf als het ware een naaldloze acupunctuurbehandeling, waardoor de energiebanen zich openen en je al snel tastbaar resultaat zult boeken.

Er worden regelmatig workshops gegeven in Amsterdam, Den Haag en Amerongen.  Bij mooi weer wordt er buiten getraind. In overleg kunnen de workshops ook elders gehouden worden.  Wil je weten wat we doen, kijk dan onderaan deze bladzijde.

Bel of mail voor aanmelding of meer info:
T: 06 26314275     E: info@chinengqigong.org

DATA (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen):

Workshops zijn voorlopig nog niet ingepland, maar je bent welkom op Maandag 10 oktober 2022 (van 20 tot 21.30) voor een gratis proefles.
Zie verder onder ‘introductiecursus’

Uiteraard ben je ook altijd welkom voor prive-lessen.

Bel of mail voor aanmelding of meer info:
T: 06 26314275    E: info@chinengqigong.org

Wat doen we? Naast een korte introductie over Qi (energie), de geschiedenis van Chi Neng en de theorie van de totaliteit die erachter schuilt, zullen we vooral praktisch aan de slag gaan en werken aan een goede houding, het aanleren van de basisoefeningen van Chi Neng en het leren ontspannen tijdens de oefening, maar ook en vooral in het dagelijks leven:

1) Warming Up: bereidt je lichaam voor op de oefeningen, en activeert in korte tijd alle functies van het lichaam.
2) Lift Qi Up Pour Qi Down-oefening: is gericht op de doorstroom van energie waardoor deze evenwichtig wordt verdeeld over het lichaam.
3) Ontspanningsoefeningen als La Qi, Sway La Qi (een simpele en zeer ontspannende oefening waarbij je energieniveau op peil wordt gebracht en je de essentie van Chi Neng Qigong kunt ervaren) of 3-Centers Merge (een staande meditatie ter bevordering van de concentratie).

Deze workshop is bedoeld om je in korte tijd kennis te laten maken met Chineng en je te laten voelen wat deze bewegingsleer met je doet en voor je zou kunnen betekenen.