– Vervolgcursus

Wie al eerder Chi Neng gedaan heeft, kan meedoen met de doorlopende vervolgcursus.
Data (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen): vraag naar de mogelijkheden

(Lessen op: )

Locatie:

Kosten: 10-strippen kaart @ 100,00 Euro;

5-strippen kaart @ 60,00 Euro; OF

12,50 Euro per losse les.

De 5-strippenkaarten zijn 3 maanden geldig, de 10-strippenkaarten 4 maanden.

Bel of mail voor aanmelding of meer info:
T: 06 26314275     E: info@chinengqigong.org

Wat doen we?

We herhalen de oefeningen uit de introductiecursus (Lift Chi Up Poor Chi Down, 3-Centers Merge, Sway La Chi) en zoeken daarin verdieping, waarbij de nadruk zal liggen op het ervaren van de ontspanning die je kunt bereiken door doelbewust en geconcentreerd bezig te zijn.
Daarnaast leren we een aantal nieuwe oefeningen (afhankelijk van de beschikbare tijd en de samenstelling van de groep kiezen we er een aantal, waaronder:

1) 6-Directions La Chi, waarbij energie wordt uitgewisseld tussen jezelf en de natuur
en het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd;
2) Crane’s Walk, waarbij je elke spier in je lichaam leert beheersen en je in een alerte gefocuste staat komt. Zeer bevorderend voor de concentratie.
3) Relax Gong: een oefening om armen, nek en schouders te ontspannen
4) Ming Men’s walk: een oefening ter ontspanning van je onderrug en versterking van je arm- en borstspieren

5) “Bend Body Arch Back” het langzaam afrollen en uitstrekken van de ruggewervel waardoor daarin ruimte ontstaat en zenuwen niet klem komen te zitten. Uitstekende oefening om somberte te voorkomen en te bestrijden.

6)¬†Wall Squat, de parel van Chi Neng. Een a√ęrobe oefening waarbij het hart bloed pompt door het hele lichaam, de lymfestroom op gang komt en je lichaam, en vooral je wervelkolom,¬† mooi recht uitgelijnd wordt.

Focus:

Het accent zal dit keer aan de ene kant liggen op bewustwording en aandacht voor wat er in je lichaam en in jezelf gebeurt (want door de aandacht voor en het ontwikkelen van Chi – wat we tenslotte doen bij Chineng – kun je je steeds makkelijker bewust worden van hoe het met je gaat, en van daaruit kijken wat je kunt en wilt veranderen in je leven, je gewoontes etc.), en aan de andere kant zullen we ons focussen op de flexibiliteit en gezondheid van de onderrug en de wervelkolom. Volgens de Chinezen is Mingmen (onderrug) immers de Levenspoort, waar energie in en uitstroomt. Als die stokt, krijg je problemen. Niet voor niets schijnt 60 tot 90% van de bevolking ooit te maken te krijgen met lage rugpijn. Aan het verhelpen daarvan kan met wat aandacht en simpele oefeningen gewerkt worden.